Hulmursisolering

Har du brug for hulmursisolering?

Det kan koste dig mange penge på varmeregningen, hvis dit hus ikke er ordentligt isoleret. Derfor kan det betale sig at efterisolere dit hjem via hulmursisolering.

På denne side har du en komplet guide, som besvarer alle de spørgsmål du kunne have, hvis du går og tænker på at få hulmursisolering i dit hjem.

Hulmursisolering med Rockwool

En hulmursisolering med Rockwool-granulat koster 125-250 Kr. Pr. Kvadratmeter, og vil holde i minimum 15 år.

Efter 30 år vil isoleringen være halveret og have mistet 50% af sin isoleringsevne

*Prisen er kun for selve granulatet

Isolering

Få et Isoleringstjek

Som det første, anbefaler vi et gratis isoleringstjek af en af vores konsulenter. Vi undersøger hulmuren med et lille kamera, så vi kan se om huset tidligere har været hulmursisoleret, og om isoleringen er faldet sammen og har brug for en efterisolering.

Et isoleringstjek er gratis, og sørger for at du får den løsning som lige præcis dit hus har brug for. Vores konsulent laver en beregning under besøget, så du kan se hvor meget du kan spare ved et efterisolere. Du får også løsningsforslag, tilbud og eventuelt finansieringsforslag.

Vores konsulenter er uddannede energivejledere,  og hjælper dig med at finde ud af , hvilken efterisoleringsløsning der er mest økonomisk og energirigtig for din bolig.

Hvorfor er det en god idé at hulmursisolere?

Spar på varmeregningen

Der er mange huse , som har en hulmur der ikke er isoleret, eller hvor isoleringen er faldet sammen. Det resulterer i varmetab gennem ydermurene og øger risikoen for kuldebroer og træk. Med hulmursisolering, sænker du varmetabet og mindsker dermed dit energiforbrug. Det er noget der kan mærkes på varmeregningen, og sparer dig penge.

Huse fra 80’erne og 90’erne er ofte bygget med hulmur, men uden hulmursisolering. Her vil det kunne betale sig at hulmursisolere, og derved spare mange penge.

Har du et ældre hus, der allerede har hulmursisolering, kan der også spares penge ved at efterisolere. Med årene falder hulmursisolering sammen, og mister sin isoleringsevne.  derfor er det en god idé at efterisolere, hvis din hulmursisolering er mere end 15 år gammel.

Bedre indeklima

Det betyder meget for indeklimaet, at dit hus er ordentligt isoleret. Hvis det ikke er det, kan der opleves kuldebroer, træk, misfarvning af vægge og loft, samt  kolde vægge og gulve.

Du får øget din komfort og forbedret dit indeklima, med en hulmursisolering. Du vil opleve at værelser der tidligere har været svære at opvarme, nu har lettere ved at opretholde en stabil og behagelig temperatur. En hulmursisoleret ydervæg nedkøler nemlig ikke luftestrømmene, der løber langs ydervægge og vinduer, i samme grad som en hulmur der ikke er blevet isoleret.

Mindsket risiko for skimmelsvamp

Dine ydervægge bliver varmere på den indvendige side, når de er hulmursisoleret. Det betyder at fugt som er i luften, ikke har samme mulighed for at kondensere på væggene. Fugt på vægge er den typiske årsag til skimmelsvamp, så du mindsker derfor risikoen for skimmelsvamp med hulmursisolering.

Øger husets værdi

Et godt isoleret hus er meget mere attraktivt end et dårligt isoleret hus. Når du skal sælge din bolig, er der krav om energimærkning, og her vil det fremgå, hvordan huset er isoleret, og hvor stort varmeforbruget er. Det beregnes ud fra, hvor godt dit hus er isoleret. Med et efterisoleret hus vil det få et bedre energimærke, hvilket betyder højere salgspris.

Så hvis du overvejer at få solgt dit hus, kan hulmursisolering være en god investering. Den øgede salgspris er ofte langt højere, end hvad det har kostet dig at hulmursisolere.

Kan alle huse hulmursisoleres?

Ikke alle huse er med hulmur. Vi anbefaler derfor, at du bestiller et gratis isoleringstjek. Vore konsulenter tjekker både, om dit hus er bygget med hulmur, og om du har en ældre hulmursisolering, som kunne have brug for efterisolering. 

Hvor meget koster det at hulmursisolere?

Der kan være stor forskel på hvor meget det koster at hulmursisolere et hus. Prisen afhænger af:

  • Hvilket isoleringsmateriale du vælger
  • Tykkelsen af murens hulrum
  • Hvor mange m² der skal isoleres

Hvor hurtigt er hulmursisoleringen tjent hjem?

Som regel tjener en hulmursisolering sig selv hjem via besparelser på varmeregningen i løbet af 3-5 år. Størrelsen af din besparelse afhænger bl.a. af, om du hulmursisolerer alle ydermure eller blot en enkelt. Isoleringens tykkelse spiller også en rolle

Hvilken hulmursisolering skal man vælge?

Der kan bruges forskellige materialer til hulmursisolering. Men de har alle det til fælles, at de kommer som granulat, som er små “korn” eller stykker som blæses eller hældes ind i muren.

Traditionelt bruger man:

  • Stenuld (Rockwool)
  • Glasuld (Isover)
  • Flamingo (Polystyren – EPS)

Disse materialer har være anvendt længe, og der er derfor god kendskab til deres egenskaber, anvendelse og holdbarhed.

Der findes andre isoleringmaterialer, men det er ikke alle, der er lige velegnede. Eksempelvis er papiruld ikke anbefalet til hulmure der udsættes for meget slagregn.

Men uanset hvilket materiale man vælger, er det vigtigste, at isoleringsmaterialet og det håndværksmæssige arbejde er af højeste kvalitet. Det er altafgørende for, at du undgår følgeskader og at du sparer penge på varmeregningen.

Vær særligt opmærksom på

En hulmursisolering gør dit hus mere tæt, og det er derfor en god idé at lufte ud oftere end tidligere. regelmæssig udluftning sikrer et godt indeklima. 

I en bolig med fire personer anbefales man at lufte ud med gennemtræk i ca. 10 minutter, 3 gange dagligt.

Håndværkerfradrag

Når du hulmursisolerer dit hus, er det muligt at benytte hånværkerfradraget og derved få fradrag for arbejdslønnen

Håndværkerfradrag søges via SKAT.

IMG_0068
Afspil video

Sådan foregår en hulmursisolering

Først bores der et lille hul i husets ydervæg, hvorefter en slange indsættes i hullet. Det isolerende granulat blæses derefter ind i hullet med en maskine. Efter hulmuren er fyldt op, udføres der en slutkontrol og kvalitetstjek af arbejdet. Når alt er som det skal være, bliver hullet fyldt ud igen, og farven af fyldningen justeres til den er så usynlig som muligt.

Det anbefales ikke at hulmursisolere uden en professionel, da udførelsesfejl og materialer af lav kvalitet kan resultere i kuldebroer og manglende isolation. Det kan resultere i skimmelsvamp og dyre skader som ikke dækkes af forsikringen.